Owocowe orzeźwienie

Połączenie owoców z alkoholem jest bardzo popularne. Wystarczy wspomnieć hiszpańską sangrię, która składa się z dużej ich ilości oraz wina z wodą. Podobny koktajl możemy przyrządzić na bazie herbaty – będzie miał równie bogaty smak. Do połączeń z winem czerwonym najlepiej pasuje intensywna i aromatyczna czarna herbata, która nie „zniknie” w towarzystwie wyrazistego smaku alkoholu.

Składniki

  • Ulubione owoce: pomarańcze, cytryny, jabłka, truskawki, wiśnie, arbuz itp.
  • Czarna herbata np. Akbar Pure Ceylon
  • Czerwone wino, półsłodkie

Sposób przygotowania

Owoce myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki lub plasterki. Ostudzony napar z czarnej herbaty mieszamy z winem w proporcji 1:1. Zalewamy nim owoce i pozostawiamy na 2-3 godziny, aby napój przeszedł wszystkimi smakami. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje