Owocowy trójniak

Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno posiekaj.

Składniki na 4 porcje:

  • 12 ciastek pełnoziarnistych
  • 400 ml jogurtu
  • 2 banany
  • 10 dag orzechów włoskich
  • po 20 dag jeżyn i jagód
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2-3 łyżeczki miodu
  • mięta do dekoracji

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź i drobno posiekaj. Jeżyny oraz jagody szybko opłucz na sitku, osącz, osusz na ściereczce. Ciastka grubo pokrusz, wymieszaj z orzechami.

2. Jogurt utrzyj z cukrem waniliowym oraz połową soku z cytryny i miodem. Banany obierz, pokrój w plasterki. Od razu skrop je resztą soku.

3. W pucharkach albo szklankach ułóż na przemian: krem jogurtowy, owoce oraz ciastka z orzechami. Schładzaj ok. 30 minut. Deser udekoruj listkami mięty.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje