Owsiane ciasteczka z bakaliami

Domowy smak i aromat.

Składniki:

  • 15 dag płatków owsianych górskich
  • 20 dag masła
  • 2 jajka
  • 10 dag mąki
  • pół szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag orzechów

Przygotowanie:

1. Masło rozpuść w rondelku, lekko wystudź. Orzechy posiekaj. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka, wyrób ciasto ręką.

Reklama

2. Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Układaj na papierze do pieczenia, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje