Owsianka o niebiańskim smaku

Dzieci zazwyczaj krzywią się na myśl o owsiance, a i dorośli prześladowani przedszkolnymi wspomnieniami wcale za nią nie przepadają. W naszej wersji danie nie przypomina już brei pozbawionej określonego smaku - staje się wręcz deserem.

Owsiankę można pokochać!
Owsiankę można pokochać!INTERIA.PL

1. Płatki zalewamy wodą, gotujemy na niewielkim ogniu pilnując, by się nie przypaliły.

2. Daktyle kroimy drobno, dodajemy do owsianki pod koniec gotowania razem z kostkami czekolady i szczyptą cynamonu. Starannie mieszamy całość.

3. Wykładamy owsiankę na talerze/do miseczek, dekorujemy plasterkami banana i innymi owocami, posypujemy wiórkami kokosowymi.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas