Pączki marchewkowo-orzechowe

Bardzo nietypowe pączki

Składniki:

- 250 g marchewki,
- 2 jajka,
- 100 g cukru,
- opakowanie cukru waniliowego,
- skórka starta z jednej cytryny,
- szczypta soli,
- 250 g chudego twarożku,
- 100 g mielonych orzechów laskowych,
- 250 g maki,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- tłuszcz do smażenia,
- 50 g cukru pudru,
- łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Reklama

Marchewki drobno utrzeć. Jajka cukier, cukier waniliowy, skórkę z cytryny i sól ubić za pomocą robota kuchennego. Dodać twarożek, orzechy, marchew, mąkę i proszek do pieczenia, wszystko dobrze wymieszać. Tłuszcz rozgrzać w garnku. Ciasto porcjami nakładać do gorącego tłuszczu i smażyć z obu stron 4-5 minut. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku. Cukier puder zmieszać z cynamonem i oprószyć pączki.
Czas przygotowania 60 minut
Jedna porcja zawiera 500 kJ/119 kcal

Dowiedz się więcej na temat: pączki i faworki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje