Pączki z posypką

Od czasu do czasu można się skusić!

Pączki
Pączki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Mąkę, cukier, mielone migdały i drożdże wymieszaj. Jajka połącz z letnim mlekiem, dodawaj do masy, wymieszaj. Wlej olej, zapach migdałowy, wsyp sól. Zagnieć elastyczne ciasto. Odstaw na godzinę przykryte ściereczką Podsyp mąką i rozwałkuj na grubość 1,5 cm. Wykrój szklanką i kieliszkiem kształt pączków z dziurką, przykryj ściereczką. 

2. W garnku rozgrzej olej. Smaż pączki na złoty kolor z każdej strony. Układaj na ręcznikach papierowych. Ubij białko, dodając cukier i sok z cytryny. Pączki przestudź, polej lukrem, posyp płatkami migdałowymi.

Zmysłowe smaki: Pączki z nadzieniem różanymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas