Pałki w sosie pomidorowym

Pałki kurczaka duszone w sosie pomidorowym są chrupiące z zewnątrz i soczyste w środku. Danie świetnie komponuje się z ryżem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

Aromatyczne pałki w sosie pomidorowym
Aromatyczne pałki w sosie pomidorowym123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Pałki opłucz, włóż do rękawa foliowego. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i drobno posiekaj. Rozmiksuj lekko pomidory z puszki wraz z zalewą. 

2. Do powstałego sosu pomidorowego włóż rozdrobniony czosnek. Dodaj curry, miód, sól, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Zalej mięso. Rękaw zepnij z dwóch stron. Odłóż całość na 2 godziny do lodówki. 

3. Mięso (w rękawie) przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 50 minut. Po tym czasie rozetnij rękaw. Dopiekaj pałki w tej samej temperaturze 10 minut.



Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas