Paluchy z ciasta francuskiego z pastą ze śliwek kalifornijskich

Nie może ich zabraknąć na stole podczas karnawałowej domówki!

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 serek naturalny do smarowania
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżki miodu płynnego

Składniki - mus

  • 200 g śliwek kalifornijskich
  • sok z dużej cytryny
  • 8 łyżek wody

Sposób przygotowania

W małym rondelku podduś śliwki kalifornijskie z sokiem oraz wodą do miękkości śliwek. Całość zblenduj na jednolitą masę. Masa nie powinna być zbyt rzadka. Ciasto francuskie posmaruj warstwą musu ze śliwek kalifornijskich oraz warstwą serka naturalnego. Ciasto pokrój na paski o szerokości 2 cm. Każdy pasek skręć kilka razy jak “spiralkę". Paluchy układaj obok siebie na formie wyścielonej papierem do pieczenia, polej płynnym miodem. Całość piecz przez 12 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni, opcja termoobieg.

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje