Paluszki z jajkiem (po 12. miesiącu)

Takie paluszki będą doskonałym dodatkiem do wielkanocnych dań. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis.

Takie paluszki będą idealną, wielkanocną przekąską.
Takie paluszki będą idealną, wielkanocną przekąską. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łyżeczki masła
  • 30 dag mąki kukurydzianej
  • 2 łyżki śmietany
  • 10 dag startego żółtego sera
  • szczypta sody oczyszczonej

Przygotowanie:

Do mąki dodaj sodę i masło i lekko wymieszaj. Dołóż jajka, ser oraz śmietanę. Wyrób ciasto. Uformuj z niego wałeczki o długości ok. 10 cm. Ułóż je na blaszce do pieczenia i piecz w 180ºC ok. 15 minut.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas