Pancake z maślanki z sosem karmelowym i owocami

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Mąkę dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać jajka, maślankę i roztopione masło. Całość wymieszać. Usmażyć naleśniki na lekko natłuszczonej, nagrzanej patelni. Następnie do garnka wsypać cukier, dodać wodę i często mieszając gotować do uzyskania złoto brązowego koloru. Osobno zagotować śmietankę, po czym połączyć ją  z karmelem. Odstawić do przestygnięcia. Gdy temperatura spadnie do ok. 30st. C dodać masło i zmiksować blenderem. Podawać z ulubionymi owocami, polane sosem karmelowym.

Smacznego!

Zmysłowe smaki: Śniadaniowe pancakesInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas