Panga w papryce

Doskonała z makaronem.


Reklama


Składniki:

- 75 dag pangi,
- po 1 kolorowej papryce,
- 1 cebula,
- 1 szklanka śmietany,
- 1 łyżka mąki,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz,
- 1 cytryna,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Pangę rozmrozić, odsączyć, podzielić na porcje, doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki. Paprykę oczyścić i pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać paski papryki, chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem. Śmietanę wymieszać z mąką i dodać do papryki cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Rybę usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem paprykowym, makaronem i cząstkami cytryny. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby. Koszt jednej porcji 3,5 zł.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: papryka | ryby | panga

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje