Panierowane skrzydełka

Z sosem czosnkowym.

Składniki:

  • skrzydełka z kurczaka
  • mąka pszenna
  • mąka kukurydziana
  • papryka słodka
  • jajko
  • olej
  • sól i pieprz
  • sos czosnkowy np. Tarsmak

Przygotowanie:

1. Podzielić oczyszczone skrzydełka na dwie części. Oprószyć pieprzem, solą oraz papryką. Obtoczyć skrzydełka w jajku, a następnie w mieszaninie mąki pszennej i kukurydzianej.

Reklama

2. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C. Przed podaniem usmażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia. Polać sosem czosnkowym.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje