Pankejki z przecierem malinowym

Smakują każdemu!

Składniki:

Ciasto:

Reklama

●1 i 1/3 szklanki mąki

●jajko

●1 i 1/4 szklanki maślanki

●1/4 szklanki cukru pudru

●1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

●1 łyżeczka sody

●1/4 szklanki oleju

●szczypta soli; dodatki na wierzch:

●2 banany

●przecier malinowy

●ewentualnie lody waniliowe lub śmietankowe i sos czekoladowy do polania

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki ciasta szybko zmiksuj na gładką masę (powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).

2. Na rozgrzanej patelni usmaż pankejki z dwóch stron na ładny rumiany kolor. Podaj je z pokrojonymi w plasterki bananami, polane przecierem malinowym. Jeśli chcesz, mininaleśniki możesz też serwować z lodami waniliowymi lub śmietankowymi, polane sosem czekoladowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje