Papryka z mięsem

Świetna na przystawkę.

Składniki:

●4 papryki

Reklama

●200 g soczewicy

●cebula

●pieprz, sól

●100 g mielonego mięsa, np. z indyka

●2 pomidory

●kulka sera mozzarella

●1/2 szklanki bulionu warzywnego

●ząbek czosnku

●2 łyżki masła

●tymianek, bazylia, słodka i ostra mielona papryka

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do temp. 180ºC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.

2. Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.

3. Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.

4. Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki. Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje