Pascha kandyzowana

Przepis na wielkanocną paschę

Paschę udekoruj owocami kandyzowanymi
Paschę udekoruj owocami kandyzowanymi123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg tłustego twarogu
  • 12 dag masła
  • 30 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 6 żółtek
  • 40 dag posiekanych bakalii i owoców kandyzowanych
  • szklanka śmietany 12-proc. 

Przygotowanie:
Żółtka utrzyj z cukrami. Śmietanę zagotuj. Dodaj masę żółtkową, podgrzewaj (nie gotuj!) 3 min. Ostudź. Dodaj masło, dwukrotnie zmielony twaróg, połącz. Wsyp bakalie, wymieszaj. Masą napełnij formę (najlepiej wyłożoną gazą). Obciąż, chłodź przez noc.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas