Pasta z makreli

Z dodatkiem jajek i ogórków kiszonych. Idealna do pieczywa.

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • średnia wędzona makrela
  • 3 jajka
  • łyżka musztardy
  • łyżka masła
  • 25 dag twarożku
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli
  • chleb razowy
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Jajka ugotuj na twardo. Makrelę obierz ze skóry i dokładnie wyczyść mięso z ości. Część włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Dodaj masło, serek, ugotowane jajka i odrobinę musztardy. 

2. Całość ponownie lekko zmiksuj na najmniejszych obrotach. Przełóż pastę do miski. Ogórki kiszone obierz ze skóry i posiekaj w drobną kostkę. Cebulę obierz i poszatkuj. Oba składniki dodaj do pasty i delikatnie wymieszaj. 

3. Dodaj rozdrobnione kawał- ki ryby. Pastę podawaj na pieczywie. Posyp koperkiem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje