Pasterski przysmak

Ta zapiekanka nie ma sobie równych. Smakuje obłędnie, a do tego jest wyjątkowo sycąca. Podaj ją na obiad lub kolację - domownicy będą zachwyceni!

Pasterski  przysmak
Pasterski przysmak123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj obrane ziemniaki. Przepuść je przez praskę, połącz 1/2 szkl. mleka i łyżką masła, dopraw solą. Poszatkuj cebulę, zeszklij na oleju. Dodaj posiekany czosnek, startą marchewkę, mięso i szczypiorek.

2. Wlej szklankę bulionu, duś 5 min. Dopraw koncentratem, solą i pieprzem. Masę przełóż do formy.

3. Na wierzchu umieść purée z ziemniaków. Polej roztrzepanym jajkiem. Piecz 30 min w 180°C.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas