Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy to niesamowicie pyszny bezmięsny zamiennik pasztetu klasycznego. Smakuje doskonale i robi się bardzo szybko. Pasztet z ciecierzycy świetnie nadaje się do smarowania chleba.

Pasztet z ciecierzycy to alternatywa dla mięsnego pasztetu
Pasztet z ciecierzycy to alternatywa dla mięsnego pasztetuINTERIA.PL

Pasztet z ciecierzycy - przygotowanie

1. Na patelni rozpuścić masło, dodać olej i cebulę, podsmażyć, aż się zeszkli. Ostudzić.

2. Ciecierzycę odcedzić i przepłukać wodą, marchewkę pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki, razem z przesmażoną cebulą umieścić w pojemniku blendera i zmiksować na gładką masę, przełożyć do podłużnej foremki 20 × 11 cm.

3. Piec 40 minut w 190 stopniu, kroić po całkowitym ostudzeniu.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Przepis na pasztet z soczewicyInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas