Pasztet z cukinii

Bezmięsne "smarowidło" do kanapek wspaniale smakuje. Co ważne, taki pasztet przygotowuje się łatwo i szybko.

Najlepiej smakuje lekko schłodzony
Najlepiej smakuje lekko schłodzony123RF/PICSEL

1. Ser, cukinię i marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę i czosnek kroimy bardzo drobno.

2. Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy olej, bułkę tartą, otręby, jajka, pokrojoną paprykę, nać pietruszki i przyprawy, mieszamy, by się połączyły.

3. Masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u nas keksówka o wymiarach 26 x 10) i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczemy przez godzinę.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas