Patelnia rybna z ryżem i warzywami

Zdrowo i smacznie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL


Składniki:

  • 400 g łososia
  • Sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g ryżu (paraboiled)
  • 2 opakowania szafranu
  • 2 listki laurowe
  • 800 ml bulionu
  • Pieprz cayenne
  • 500 g marchewki
  • 1 brokuł

Cebulę i czosnek drobno pokroić, usmażyć na łyżce oleju. Dodać ryż, przesmażyć. Dodać szafran i liść laurowy. Wlać bulion. Doprawić solą i pieprzem cayenne, gotować 20 minut. Rybę pokroić na średniej wielkości kawałki, doprawić solą i pieprzem i smażyć na dużym ogniu ok 1 minuty z każdej strony. Zdjąć.

Marchewkę obrać i pokroić w grube krążki (ok 5 mm), brokuła podzielić na małe różyczki. Na 8 minut przed końcem gotowania do ryżu dodać marchewkę. Brokuły dodać ok. 5 minut przed końcem gotowania, a rybę 1 minutę przed końcem. Gdyby ryż był za suchy, dodać bulionu.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas