Pieczarkowa smażonka

Dla miłośników potraw z drobiu

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 2-3 porcji

Składniki

  • 40 dag piersi z indyka
  • 10 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • szczypta mielonej, ostrej papryki
  • sól
  • 1/2 szkl. bulionu
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałeczki. Wymieszaj z musztardą, tymiankiem, szczyptą soli i papryką. Pieczarki umyj, osusz. Pokrój na plasterki i wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię. Gdy lekko zbrązowieją, dodaj masło. Kiedy się rozpuści, dołóż mięso. Przemieszaj i smaż ok. 15 minut. 

2. Podlej 1/2 szkl. bulionu i duś 10 minut. Podawaj posypane szczypiorkiem i natką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje