Pieczeń z papryką

Idealna na obiad w rodzinnym gronie

Czas przyrządzenia: 80 minut

Składniki

  • 80 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 3 kolorowe papryki
  • 1 pęczek dymek
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka l4 łyżki tartej bułki
  • 2–3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie lsól lpieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Papryki oczyść, opłucz, miąższ potnij w paseczki. Przelej je na sitku wrzącą wodą i dokładnie osącz.
2. Dymki oczyść, posiekaj, zeszklij na maśle. Mięso przełóż do miseczki, dodaj dymki. Wbij jajka. Wsyp tartą bułkę, dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę przypraw ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
3. Foremkę keksową posmaruj olejem. Warstwami ułóż w niej mięsną masę i paski papryki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. Piecz 1 godzinę.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje