Pieczone warzywa z żurawiną i orzechami pecan

Składniki

  • 1 mała dynia Hokkaido
  • 0,5 kg brukselki
  • 75 g orzechów np. Pecan Bakalland
  • 100 g Żurawiny np. Całe Owoce Bakalland
  • 3 łyżki oliwy z dodatkiem ziół
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Dynię myjemy i kroimy w kostkę, brukselkę kroimy na połówki. Warzywa polewamy oliwą i dodajemy przypraw do smaku. Dodajemy orzechy i żurawinę. Wszystko dokładnie mieszamy, Następnie wykładamy do naczynia żaroodpornego i przekładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 35 minut. Gotowe warzywa możemy podawać z grzankami. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje