Pieczone ziemniaki z koperkiem

Smakują wszystkim!

Składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 4 łyżki oleju
  • koperek
  • tymianek
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki. Do miseczki wsyp pieprz, sól, tymianek, 3 łyżki oleju, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ziemniaki zanurzaj w miseczce z olejem i przyprawami, układaj na papierze. Wierzch posyp koperkiem. Gdy ułożysz wszystkie, wstaw do rozgrzanego piekarnika.

Reklama

2. Ziemniaki piecz w 180°C przez około godzinę, aż staną się rumiane. Podawaj je od razu na gorąco z keczupem lub sosem z jogurtu i czosnku. Takie ziemniaki są doskonałym dodatkiem do mięs.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje