Pieczony łosoś na grillowanych warzywach z sosem z awokado i limonki

Pomysł na pyszną i lekką kolację

Składniki

  • 150 g fileta z łososia
  • 2 szt. awokado
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chilli
  • Pół pomidora
  • Pół cebuli
  • Natka kolendry
  • 30 g bakłażana
  • 20 g cukini
  • 20 g papryki

Sposób przygotowania

Wykonanie: Łososia pieczemy w temp. 180°C przez 12 minut. Bakłażan, cukinię i paprykę kroimy w plastry i grillujemy. Awokado miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji, dodajemy sok z limonki. Pomidor obieramy ze skórki i drylujemy. Kroimy w drobną kostkę. Cebulę, papryczkę i kolendrę drobno siekamy i łączymy z awokado i pomidorem. Dokładnie mieszamy.  

Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Fit" Konrada Gacy.  

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje