Piersi Kurczaka Zagrodowego z kuskusem, rosołem bazyliowym

Nie masz pomysłu na obiad? Taki okaże się strzałem w dziesiątkę!

Składniki

  • Piersi z Kurczaka Zagrodowego 4 szt.
  • Tymianek świeży
  • Rozmaryn świeży
  • Cytryna 2 szt.
  • Sól i pieprz
  • Oliwa wędzona
  • Masło klarowane

Sposób przygotowania

Kurczaka Zagrodowego marynujemy w soli, ziołach i skórce z cytryny. Zamarynowanego smażymy na złoty kolor na oliwie z masłem, dopiekamy ewentualnie w piekarniku.

Składniki

  • Kuskus 200 g
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Olej rzepakowy

Reklama

Wodę zagotowujemy z solą i sokiem z cytryny. Wodą zalewamy kuskus dodajemy niedużą ilość oleju i odstawiamy, aby kasza napęczniała. Po 6-7 minutach widelcem rozdzielamy kaszę na pojedyncze ziarna.

Składniki

  • Bazylia 1 pęczek
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Bulion drobiowy 400 ml
  • Masło 1 łyżka
  • Ser dojrzewający typu bursztyn 100 g

Natkę, bazylię, ser dojrzewający miksujemy, dodajemy masło. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy solą. Łączymy z kuskusem, podlewamy niedużą ilością bulionu. Kurczaka Zagrodowego podajemy na kuskusie na zielono, najlepiej w głębokim talerzu.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje