Piersi z kurczaka z brzoskwiniami

Obiad na letnie dni.

Składniki:

- 0,5 kg. piersi z kurczaka,
- 0,5 kg. brzoskwini,
- mała cebula,
- 3 łyżki płatków migdałowych,
- kilka listków natki pietruszki,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 200 ml. śmietanki 30 proc.

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skóry, wypestkować i pokroić. Piersi z kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na zloty kolor z każdej strony. Usmażone mięso odłożyć w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni zeszklić cebulę, dodać brzoskwinie, smażyć chwilę i zalać śmietaną, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, gotować do zgęstnienia sosu. Mięso zagrzać w sosie i podawać z ryżem lub makaronem. Dekorować listkami natki pietruszki, posypać prażonymi płatkami migdałów.
Czas przygotowania: 50 min. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: Piersi | brzoskwinie | kurczak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje