Piętrowa pokusa na herbatnikach

Tej pokusie mało kto będzie w stanie się oprzeć! Świetny pomysł na ciasto "last minute", bo przygotujesz je w niecałe pół godziny. Nie napracujesz się, a efekt "wow"gwarantowany!

Piętrowa pokusa z masy kajmakowej na herbatnikach
Piętrowa pokusa z masy kajmakowej na herbatnikach123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Połącz z usztywniaczem do bitej śmietany. Masę kajmakową podgrzej lub rozmiksuj. Prostokątną formę wyłóż pergaminem. Ułóż warstwę herbatników. 

2. Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, polej spód z herbatników. Nałóż część bitej śmietany i warstwę posmarowanych masą kajmakową herbatników. Ponownie nałóż bitą śmietanę. Powtarzaj czynność do wyczerpania składników. Ciasto ozdób resztą czekolady, odłóż do schłodzenia.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas