Pikantne babeczki

Wykwintna przystawka z łososiem i rukolą.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 8 jajek,
- 8 gotowych babeczek z kruchego ciasta,
- szklanka wędzonego łososia pokrojonego w kostkę,
- 1/3 szklanki majonezu,
- 2 łyżki czerwonego kawioru,
- 2 pęczki szczypiorku,
- oliwki faszerowane papryką,
- rukola,
- sól,
- pieprz,
- 1/3 szklanki octu spirytusowego,
- plasterki cytryny lub limonki

Przygotowanie:

1. Zagotuj 1 l wody z octem, posól. Do gotującej się, ale nie wrzącej wody włóż łyżkę cedzakową. Na nią wbijaj po 1 jajku i gotuj, aż się zetnie. Wyjmij, ostudź.
2. Łososia wymieszaj z majonezem. Do każdej z babeczek włóż po listku rukoli i po porcji łososia. Na tym ułóż jajko. Udekoruj kawiorem i plasterkami oliwek.
3 .Równo przytnij opłukany szczypiorek. Wyłóż nim podłużny półmisek. Na tym ustaw babeczki. Podaj z plasterkami cytryny do skrapiania przekąski.
Czas przygotowania 30 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: łosoś | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje