Pikantne pierożki

Z kapustą i jajkami.

Składniki na 4 porcje:

- 35 dag mąki,
- jajko, sól.
Na nadzienie:
- mała główka białej kapusty,
- duża cebula,
- sól,
- biały pieprz,
- 8 jajek,
- łyżka oleju

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, przestudzić. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Cebulę też pokroić w kostkę, po czym zeszklić na oleju. Kapustę odcedzić i jeszcze raz posiekać. Składniki połączyć ze sobą, przyprawić na ostro. Do mąki i jajka wlać 1/2 szkl. wody, posolić i wyrobić. Ciasto rozwałkować, wyciąć z niego kółka. Na każdym z nich położyć łyżkę farszu, skleić boki. Pierożki ugotować w osolonej wodzie.
Czas przygotowania: 1,5 godziny

Dowiedz się więcej na temat: jaja | potrawy wegetariańskie | kapusta | pierogi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje