Pikantny kurczak z papryczkami jalapeno

Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.

Składniki

  • 5 papryczek jalapeno, np. marki Kühne
  • 1 cebula
  • 4 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 4 udka kurczaka
  • łyżka octu
  • przyprawy: sól, pieprz, mielone goździki, oregano

Sposób przygotowania:

Reklama

Udka z kurczaka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Cebulę i czosnek siekamy, a papryczki kroimy w paski. Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy z dodatkiem octu, oliwy i przypraw. Tak przygotowanym sosem polewamy kurczaka. Następnie pieczemy go w piekarniku nagrzanym do ok. 200 stopni Celsjusza przez około godzinę.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje