Pikantny omlet

Omlet z ryżem i warzywami.

Składniki na ok. 2 porcje:

Reklama

- torebka ryżu,
- 1/2 szkl. startego, żółtego sera,
- 2 jajka,
- 2 pomidory,
- łyżka masła roślinnego,
- pęczek szczypiorku (posiekany),
- łyżka bułki tartej,
- łyżeczka przyprawy uniwersalnej do potraw (w proszku)

Przygotowanie:

Ryż ugotować, ostudzić, odcedzić. Potem wymieszać go z ubitymi jajkami, serem, tartą bułką i przyprawą. Na patelni rozgrzać masło, wyłożyć masę omletową. Na jej jednej połowie ułożyć pokrojone w plastry pomidory. Patelnię przykryć, omlet usmażyć na małym ogniu. Podawać złożony i oprószony szczypiorkiem.
Czas przygotowania 20 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryż | jaja | potrawy wegetariańskie | omlet

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje