Pikantny pudding z chleba

Deser inny niż wszystkie.

Składniki:

  • Pół chleba tostowego
  • 200 g orzechów pecan
  • 440 g brązowego cukru
  • 150 ml mleka
  • Puszka mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki tabasco
  • 5 jaj
  • 50 g masła
  • 75 ml Bourbon Whiskey
  • Maliny do dekoracji
  •  Tłuszcz do formy

Reklama

Przygotowanie:

Orzechy posiekać i uprażyć na patelni bez tłuszczu. Pieczywo pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać 220 g cukru. Mleko, mleku skondensowane, 1,5 łyżeczki tabasco i jajka wyrobić za pomocą robota kuchennego i dodać do chleba. Odstawić na 15 minut i ponownie zamieszać. Dodać połowę orzechów. Masę nałożyć do posmarowanej tłuszczem formy, posypać pozostałymi orzechami i zapiekać w 175 st. C przez 40-45 minut.

Masło roztopić w rondelku, dodać 220 g cukru i Whiskey, gotować 4 minuty, polać pudding po wyjęciu z piekarnika. Podawać z malinami.



Dowiedz się więcej na temat: Pikantny pudding z chleba

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje