Pikantny tort z łososiem

Lubisz łososia? To danie z pewnością zagości na stałe w twoim menu!

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 30 dag makaronu spaghetti
  • 30 dag fileta z łososia
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • sok z cytryny
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 jajka
  • 150 ml mleka
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • tłuszcz do posmarowania formy

Sposób przygotowania

1. Szpinak rozmroź, osącz na sitku. Filet z łososia opłucz, osusz, pokrój na małe porcje, skrop sokiem z cytryny i lekko posól. Makaron wrzuć na posolony wrzątek. Ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Cebulę obierz,grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Smaż razem jeszcze chwilę.

2. Spaghetti odcedź, przelejna sitku zimną wodąi dobrze osącz. Przełóż dookrągłej formy posmarowanejtłuszczem. Szpinak przypraw solą, pieprzem, gałką i czosnkiem przeciśniętymprzez praskę. Rozłóżna makaronie wraz z łososiem. Ser grubo zetrzyj. Wymieszaj go z jajkamii mlekiem. Przypraw do smaku. Polej wierzch tortu. Piecz go 40 minut w 175 st.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje