Piotr Cyrwus w kuchni

Piotr Cyrwus znany również jako Rysiek z "Klanu" opowiada o swoich fascynacjach kulinarnych

Czy pan lubi gotować?
Piotr Cyrwus: Jestem znany z tego, że dobrze gotuję, w przeciwieństwie do Ryszarda, który potrafi wodę przypalić. Lubię to, jest to dla mnie odskocznia. Bardzo wielu aktorów i reżyserów dobrze gotuje, właśnie dlatego, że jest to taka odskocznia od naszego zawodu, w którym trzeba mieć dużo cierpliwości. W teatrze proces przygotowywania sztuki trwa przez trzy miesiące lub nawet więcej. A kiedy człowiek przychodzi do kuchni i zaczyna gotować, to wychodzi jedno z drugiego i efekt widać szybko. Podpieram się różną literaturą, ale często też improwizuję w daniach. Moja rodzina lubi jak gotuję.

Reklama

Co jest pana specjalnością?

Piotr Cyrwus: Lubię przyrządzać wszelkiego rodzaju mięsa i zupy. Nie lubię dań wegetariańskich - to mnie w ogóle nie interesuje. Zainteresowania kulinarne przychodzą takimi jakby rzutami, ostatnio siedzę w kuchni francuskiej. Dużo czytam i stopniowo uczę sie tej kuchni. Także podczas podróży po Chinach podpatrywałem jak oni gotują i przywiozłem dużo nowych doświadczeń.

Dowiedz się więcej na temat: Piotr Cyrwus

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje