Pizza CHILI CON CARNE

Pikantna pizza.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- łyżka oleju,
- 25 dag mięsa mielonego,
- 3 cebule,
- ząbek czosnku,
- łyżka mąki,
- 50 dag krojonych pomidorów z puszki - 4 strączki chili,
- sól, pieprz,
- po 1 puszce (425 ml) czerwonej fasoli i kukurydzy,
- 12 pomidorków koktajlowych,
- opakowanie ciasta na pizzę (np. Dr.Oetkera),
- 10 dag sera gouda,
- 15 dag gęstej śmietany ,

Przygotowanie:

1. Mięso podsmażyć na oleju. Dodać jedną posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Oprószyć mąką, zasmażyć, dodać pomidory razem z zalewą oraz paprykę chili. Gotować 10 minut na małym ogniu, na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Fasolkę przelać zimną wodą i osączyć. Kukurydzę również osączyć, włożyć razem z fasolą na patelnię z mięsem. 3. Ciasto na pizzę przygotować według przepisu na opakowaniu. Rozwałkować na blasze, obłożyć mielonym mięsem z dodatkami. Na wierzchu rozłożyć pokrojone na połówki pomidorki oraz krążki cebul. Posypać startym serem, polać kleksami śmietany. Piec około 25 minut w temp. 200 st.C.
Czas przygotowania: 50 minut
1 porcja: 680 kcal

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia włoska | pizza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje