Pizza ze szparagami

Warto mieć pod ręką kilka zręcznych przepisów na wypadek, gdyby rodzina niespodziewanie zgłodniała.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Ciasto:

  • 3 dag drożdży
  • szklanka letniej wody
  • łyżka oleju
  • 2 szklanki mąki
  • sól

Sos:

  • 150 ml śmietany
  • 20 dag sera gouda
  • ząbek czosnku
  • oregano
  • cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz

Dodatki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • 30 dag pomidorków
  • 15 dag suszonych pomidorów
  • 15 dag sera gouda
  • 2 garście szpinaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1. Zagnieć ciasto. Cebulę podsmaż, dodaj śmietanę, ser, przeciśnięty czosnek i przyprawy, smaż. Szparagi umyj, odkrój końcówki, gotuj 5 minut.

2. Ciasto ułóż na blasze, posmaruj sosem, ułóż dodatki. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje