Placki ziemniaczane a'la pizza

Inspirowane kuchnią włoską.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg. mączystych ziemniaków,
- 1 jajko,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1 cebula,
- 0,5 papryki,
- 10 dag, pieczarek,
- 1 pomidor,
- 10 dag. żółtego sera,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki i cebulę zetrzeć, połączyć z jajkiem i mąką, wymieszać, doprawić. Podzielić na 4 części i usmażyć na złoty kolor. Na usmażonych plackach układać: paprykę, pieczarki, pomidora pokrojonego w plasterki i posypać tartym serem. Chwilę zapiekać. Czas przygotowania 30 min. przepis na 4 porcje.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pizza | placki | placki ziemniaczane | ziemniaki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje