Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Każdy ma swój sposób robienia placków ziemniaczanych. My polecamy te ze szpinakiem. Są bardziej dietetyczne, a smakują doskonale.

Na zdjęciu tradycyjne placki ziemniaczane z sosem szpinakowym.
Na zdjęciu tradycyjne placki ziemniaczane z sosem szpinakowym. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • szklanka ziemniaków pure
  • szklanka ugotowanego i zmiksowanego szpinaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • olej
  • 2 łyżki maki kukurydzianej

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksować, całość doprawić do smaku. Smażyć placuszki z obu stron. Podawać z jogurtem. Jeżeli wolisz tradycyjne placki, szpinak podaj do nich, jako sos. Będzie smaczniej i zdrowiej.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas