Placuszki twarożkowe z konfiturą

Na śniadanie w sam raz!

Składniki

  • Twarożek np. Domowy grani od OSM Piątnica - 150g
  • jajko – 1szt.
  • cukier – ½ łyżki
  • cynamon - ½ łyżeczki
  • mąka pszenna – 3 łyżki
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania

Do miseczki wybić jajko, dodać cukier, cynamon i ubić mikserem na puszystą masę. Następnie dodać twarożek i mąkę. Całość wymieszać łyżką. Ciasto powinno być konsystencji masy na placki ziemniaczane. W razie potrzeby dodać odrobinę mleka lub mąkę. Usmażyć na rozgrzanym oleju niewielkie racuszki.

Reklama

Podawać z ulubioną konfiturą lub z cukrem pudrem.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje