Pogacze serowe

Z kuchni węgierskiej.

Składniki:

Reklama

- 1 kg mąki, 25 dag margaryny, 20 dag tartego żółtego sera, 5 dag drożdży, 100 ml mleka, 4 żółtka, 2 dag soli.

Przygotowanie

Powyższe składniki rozdrabniamy, dodając wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto, nakrywamy ściereczką i odstawiamy na noc. Rano rozwałkowujemy na grubość 2 cm, wycinamy krążki lub kwadraciki. Z wierzchu smarujemy ubitą pianą z białek i posypujemy żółtym serem. Pieczemy w gorącym piekarniku. Smacznego!

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | kuchnia węgierska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje