Polędwica w cieście

Propozycja na smaczny obiad.

Polędwica w cieście
Polędwica w cieście123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Polędwicę umyj, oczyść. Posmaruj oliwą, przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Odstaw na godzinę. Zrumień mięso z każdej strony. Zdejmij z ognia i posmaruj musztardą. Na tej samej patelni zrumień posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone grzyby. Przypraw, duś. 

2.  Kapustę umyj, zanurz we wrzątku i zalej zimną wodą. Ciasto francuskie rozwałkuj. Ułóż liście kapusty, szynkę, wyłóż grzyby i połóż mięso. Zawiń i odetnij pozostałe ciasto. Wytnij z niego gwiazdki, ułóż je na wierzchu, posyp sezamem i makiem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

Zmysłowe smaki: Polędwica z dorszaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas