Polędwica z krążkami

Smaczna i soczysta!

Pieczeń z ziemniakami
Pieczeń z ziemniakami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę, czosnek i por posiekaj drobno. Mięso umyj, osusz i natrzyj pieprzem. Obłóż warzywami. Zalej czerwonym winem, wymieszanym z sosem Worcester, musztardą i sosem sojowym. Odstaw na 12 godzin do lodówki. Owiń plastrami wędzonego boczku. Na patelni rozgrzej olej i zrumień mięso. 

2. Przełóż do brytfanny, podlej marynatą i piecz godzinę pod przykryciem w temp. 160°C. Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w talarki, smaż na głębokim tłuszczu. Mięso podawaj z ziemniakami i sosem.

Zmysłowe smaki: Polędwica z dorszaInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas