Polędwiczki w boczku

Pikantna przekąska

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 6-8 osób

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka masła
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 250 g plastrów wędzonego boczku
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania

Polędwiczki opłucz, osusz, pokrój w grubsze plastry. Oprósz pieprzem, zrumień na oleju z masłem, przestudź. Na każdym plastrze polędwicy połóż kawałek gałązki rozmarynu. Całość owiń plastrem boczku. Polędwiczki wstawna 15 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem oprósz pieprzem i solą. Możesz je ponabijać na patyczki do szaszłyków i podać np. z dipem czosnkowym

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje