Polędwiczki z jabłkiem

Delikatne polędwiczki wieprzowe możesz podać w oryginalny sposób. To danie idealne i dla dorosłych, i dla dzieci. Ten przepis na stałe zagości w twojej kuchni.

Tak zrobione mięso smakuje wyśmienicie.
Tak zrobione mięso smakuje wyśmienicie. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 300 g polędwiczek wieprzowych
  • 2 kwaśne jabłka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
  • curry
  • łyżka masła

Sposób przygotowania:

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć curry, solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Zrumienić na oleju.

Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na samym tłuszczu krótko podsmażyć pokrojone na ćwiartki jabłka, po czym obłożyć nimi mięso. Piec około 15 min. w temperaturze 220 stopni C. Podawać z kaszą jaglaną i surówką.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas