Pomidorowa uczta

Idealna potrawa na lekką kolację lub podwieczorek

Składniki

  • 6-8 pomidorów
  • 1/2 szklanki ryżu (ugotowanego)
  • sól, pieprz
  • 100 g wędzonej makreli obranej z ości
  • garść liści natki pietruszki, posiekanych
  • 100 g bryndzy
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1/2 cebuli

Sposób przygotowania

1. Dokładnie oczyszczoną z ości rybę rozdrobnij. Cebulę posiekaj. Ryż wymieszaj z bryndzą i posiekaną natką, majonez połącz ze śmietaną. 
2. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 
3. Pomidory umyj i odetnij z nich wierzchy. Miąższ wydrąż łyżeczką (jeśli chcesz, możesz dodać go do nadzienia). 4 Pomidory napełnij farszem rybno-ryżowo-bryndzowym. Lekko ugnieć. Udekoruj natką i od razu podaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje