Pomidorowa z fasolą

Smaczna i sycąca

Zupę możesz podać ze śmietaną
Zupę możesz podać ze śmietaną123RF/PICSEL

Składniki:

  • 6 skrzydełek  kurczaka
  • włoszczyzna
  • 2 puszki krojonych pomidorów w zalewie
  • sól, pieprz
  • cukier
  • 2 duże ząbki czosnku
  • ostra papryka
  • 2/3 szklanki gotowanej fasoli
  • bazylia
  • oregano

Przygotowanie:

Ugotuj rosół. Pod koniec dołóż ząbki czosnku. 2 łyżki krojonych pomidorów z puszki odłóż, resztę zmiksuj lub przetrzyj. Dodaj do rosołu przetarte pomidory oraz fasolę.

Zagotuj, dopraw pieprzem, cukrem, papryką, bazylią, oregano i ew. solą. Zupę rozlej na talerze. Dodatkowo możesz dołożyć po kleksie kwaśnej śmietany.

Kobieta i życie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas