Pomidorowe pulpety

Pomidorowe pulpety przyrządzą bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Życzymy smacznego!

Składniki:


  • 60 dag mięsa mielonego drobiowego,
  • jajko,
  • ok. 1/2 szklanki bułki tartej, 
  • przyprawa do mięsa mielonego,
  • puszka pomidorów, 
  • 2 cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • marchewka,
  • mała papryka,
  • kawałek selera,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i liści laurowych,
  • łyżka mąki ziemniaczanej,
  • sól i pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Mięso wymieszać z posiekanym czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, przyprawą. Uformować pulpety, następnie gotować ok. 10 min w wodzie z zielem i listkiem laurowym.

2. Cebulę pokrojoną w piórka dusić na oleju, następnie należy dodać pokrojoną paprykę i smażyć.

3. Dolać wodę z pulpetów bez przypraw, wrzucić pokrojonego selera i marchewkę. Gdy warzywa są miękkie, dodać pomidory (można zagęścić delikatnie mąką, gdy będzie zbyt rzadka konsystencja) doprawić do smaku. Do sosu włożyć pulpety i 10 min gotować. Smacznego.

Przygotowanie: 40 min

Porcja: 330 kcal

Koszt porcji: 2 zł

Przepis na 4 porcje.



Dowiedz się więcej na temat: Pulpety | przepis

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje