Pomidory faszerowane

Jeżeli twoi goście wolą bardziej tradycyjne potrawy, możesz wypełnić pomidory sałatką jarzynową z majonezem lub drobno pokrojonymi smażonymi pieczarkami wymieszanymi z natką pietruszki.

Składniki:

  • 12 gałązkowych pomidorów
  • 500 g krewetek lub paluszków krabowych z zalewy
  • 2/3 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • pęczek szczypiorku
  • sos tabasco

Reklama

Przygotowanie:
1.Umyj pomidory i odetnij ostrym nożem górną część. Łyżeczką usuń ostrożnie miąższ z pestkami. Oprósz odrobiną soli wydrążone pomidory i ułóż je na ręczniku papierowym odciętym brzegiem do dołu (na 30 minut).

2. Osącz z zalewy owoce morza, drobno posiekaj. Wymieszaj z majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Przypraw do smaku sosem tabasco.

3. Napełnij pomidory farszem. Posyp po wierzchu odrobiną szczypiorku. Przykryj odkrojonymi "kapeluszami" .

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje