Pomidory faszerowane

Kuskus będzie mieć wyrazistszy smak, jeśli zalejesz go bulionem warzywnym. Musi być niemal wrzący, żeby kuskus się udał.

Doskonałe i sycące danie
Doskonałe i sycące danie123RF/PICSEL

Przygotowanie

Kuskus przesypać do miski, zalać osolonym wrzątkiem tak, by wody było na centymetr nad kaszą. Przykryć, odstawić na 5 min, wystudzić. Pomidory umyć, odciąć górę, część miąższu wydrążyć, pokroić w kostkę.

Cebule oczyścić, posiekać. Podsmażyć na oliwie, dodać umytą i pokrojoną w drobną kostkę cukinię i pokrojony miąższ pomidorów. Doprawić przyprawami i ziołami, wymieszać z kuskusem i pokruszoną fetą.

Farszem nadziać pomidory, przykryć odciętą górą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać bulionem, zapiekać ok. 15 minut w temp. 175ºC.

Jesteś w czymś naprawdę dobra? Wykorzystaj to!INTERIA.PL
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas